انواع عمل های جراحی ارتوپدی دست :
انواع مختلف جراحی وجود دارد که، بسته به علت وجود مشکل، روی دست انجام می شود. این مقاله، یک نگاه اجمالی مختصری بر روی انواع عمل های جراحی ممکن دست، دارد:
عمل جراحی ثابت نگه داشتن و جا اندازی استخوان دست بدون باز کردن ناحیه آسیب دیده دست: این تکنیک، ممکن است زمانی استفاده شود که قسمتی از دست، شامل انگشتان، دچار شکستگی شده باشد. این نوع عمل جراحی، سعی در تراز کردن استخوان شکسته و ثابت نگه داشتن ناحیه آسیب دیده، حین روند بهبودی، دارد. ثابت نگه داشتن ناحیه آسیب دیده می تواند توسط ابزارهای داخلی مانند سیم، میله، نوار یا تراشه و گچ، انجام شود.
عمل جراحی ترمیم تاندون دست: تاندون ها، فیبرهایی هستند که ماهچه را به استخوان متصل می کنند. ترمیم تاندون ها، به علت نوع ساختار تاندون، همچنان بصورت یک چالش جراحی باقی مانده است. آسیب وارد بر تاندون، در اثر عفونت، ضربه یا پارگی خوبخودی تاندون رخ می دهد. ترمیم تاندون، ممکن است بصورت اولیه، اولیه تاخیری و ثانویه، اولویت بندی شود. ترمیم اولیه، در موارد آسیب حاد، معمولاً طی ۲۴ ساعت ، انجام می شود. ترمیم اولیه تاخیری، معمولاً چند روز پس از آسیب وارد شده، در حالیکه پوست در اثر زخم و آسیب باز مانده است، انجام می شود. ترمیم ثانویه، ممکن است ۲ تا ۵ هفته یا حتی بیشتر، پس از آسیب وارد شده، انجام شود. ترمیم های اولیه معمولاً شامل جراحی ترمیمی مستقیم ناحیه آسیب دیده می باشد، در حالیکه ترمیم های ثانویه، ممکن است شامل پیوندهای تاندون (افزودن تاندون از دیگر نواحی بدن به جای تاندون آسیب دیده) یا دیگر اعمال جراحی پیچیده باشد.
عمل جراحی ترمیم اعصاب دست: دست دارای سه اعصاب اصلی کنترل کننده می باشد، که شامل عصب اولنار، عصب مدین و عصب رادیال می باشد. آسیب به این اعصاب، در اثر ضربه، ممکن است قدرت تحرک دست و حس لامسه آن را کاهش دهد. بعضی از آسیب های وارد شده به اعصاب دست، ممکن است خودبخود بهبود یابند، در حالیکه بعضی دیگر، نیاز به عمل جراحی دارند. عموماً، بهترین زمان انجام عمل جراحی ترمیم اعصاب دست که با دیگر آسیب های پیچیده همراه است، حدود ۳ تا ۶ هفته پس از آسیب وارده می باشد. عمل جراحی که جهت شناسایی آسیب وارد شده به دست که با آسیب های دیگر همراه نیست و پیچیده نمی باشد، معمولاً بلافاصله پس از آسیب وارد شده، انجام می شود تا احتمال بهبودی کامل را افزایش دهد. اگر آسیب وارد شده شدید می باشد، ممکن است عصب با کمک اتصال مجدد آن به دیگر انتهای عصب، یا با استفاده از پیوند عصب (قرار دادن اعصاب نواحی دیگر بدن به جای عصب آسیب دیده) ترمیم شود.
عمل جراحی تخلیه و یا دبریمان دست (برداشتن بافت آسیب دیده): دستان ما، بطور دائمی در معرض خطر آسیب و عفونت قرار دارند. عفونت های دست، دلیل رایجی برای افراد، جهت درمان می باشد. درمان هایی که برای عفونت های دست وجود دارد، ممکن است شامل استراحت، گرم نگه داشتن، بالا نگه داشتن، مصرف آنتی بیوتیک و جراحی باشد. عمل جراحی تخلیه، ممکن است زمانی استفاده شود که آبسه ای در دست وجود داشته باشد، که این نوع جراحی کمک به تخلیه تجمع چرکی می کند. عمل جراحی دبریمان، یا تمیز کردن زخم، ممکن است زمانی انجام شود که عفونت یا زخم دست بسیار شدید باشد و کمک به پیشگیری از عفونت بیشتر و افزایش سرعت روند بهبودی می کند.
تعویض مفصل دست: این نوع عمل جراحی، که آرتروپلاستی نیز نام دارد، ممکن است برای افرادی که آرتروز شدید دست دارند، کاربرد داشته باشد. این عمل، شامل تعویض مفصلی که در اثر پیشرفت بیماری آسیب دیده و از بین رفته، با مفصل مصنوعی می باشد. این مفصل مصنوعی ممکن است از جنس فلز، پلاستیک، لاستیک سیلیکون یا بافت بدن خود بیمار (مانند تاندون) باشد.